|
Napísal užívateľ Einsty
|
|
Každý to pozná, času je málo a na veci ktoré nie sú povinné je ho najmenej. Preto po dlhšom čase sme sa rozhodli, že myšlienku nášho študentského časopisu musíme podržať. V uplynulom čase množstvo z nás zaznamenalo zmeny, ktoré sa nás či už priamo alebo nepriamo dotýkajú.
Množstvo zmien pribudlo v ekonomike, politike, v zákonoch ale aj v chovaní a správaní ľudí. Ako som s tak všimol okolie okolo seba, zistil som , že sa ľudia menia. Na zmeny sa dá pozerať z rôznych pohľadov, ale dôležité je to čo vám zmena prinesie. Určite ste väčšmi pocítili dôsledky zodpovednosti a precíznosti. A prečo ? Asi kvôli tomu, že každá korporácia si začala uvedomovať, že bude podporovať len to v čom vidí úspech. A tak je to všade v škole, v práci, doma ale aj spoločnosti. Čiže by sa v skratke dalo povedať ak nie si ochotný vynaložiť maximum, je málo pravdepodobné že uspeješ. (Nie vždy to platí – výnimka potvrdzuje pravidlo). Každodenne sa stretávame s týmto novým trendom, či už pri odborných vedomostiach predavača pri kúpe tovaru alebo pri riešení matematickej úlohy pre zvládnutie ovládania robota.
OK. Všetko by bolo v poriadku až na jednu malú chybičku pri maximálnom výkone a zameraní sa na dôležitosť a precíznosť strácame ľudské vlastnosti. Strácame vlastne to čo z nás robí ľudí. Ak neviete o čom hovorím tak sa zamyslime koľko krát ste sa stretli stým že ste žiadali pomoc alebo radu a nik nám nepomohol. Preto aj ja sám si uvedomujem, že dokonalosť sa zakladá na detailoch. A preto ak chceme byť úspešný či už v škole alebo zamestnaní mali by sme zvážiť koľko sme tomu ochotný obetovať. Prajem Vám príjemné čítanie nášho/Vášho časopisu a nezabudnite na to, že sme len ľudia a dokonalosť neexistuje.
|